Sykurs på helger hos Textildesignskolan.

Sykurs på helger hos Textildesignskolan.

Kurs i trikåsömnad 29-30 juli

Helgen den 29-30 juli 2023 hålls en kurs i trikåsömnad hos Textildesignskolans lokaler på Tingsgatan 5 i centrala Storvik.

I slutet av maj genomfördes en två dagars introduktionskurs i sömnad som blev fullbokad  och fick mycket goda vitsord av deltagarna som fick lära sig grunderna om sömnad, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Nu är det alltså dags för en tvådagars introduktionskurs i trikåsömnad som hålls lördag och söndag den 29-30 juli i Storvik. 

– Vi kör kl. 10:00-17:00 på lördag och 9:00-17:00 på söndag, säger Birgitta Persson, ägare och kursledare. Introduktionspriset är 2500 kr inklusive moms. Anmälningsavgiften är 1000 kr för att boka platsen. Resten betalas vid kursstart. Materialkostnader och fika ingår i kursavgiften. Undantaget är att vi börjar med omsömnad i trikå, så deltagarna ska ta med sig en varsin collegetröja.

Kurserna är organiserade i form av integrerade kurser med stor flexibilitet och präglas av en stimulerande och innovativ inlärningsmiljö där de studerande har stort inflytande när de får nya nya färdigheter

– Vi välkomnar alla som är intresserade av att få sig en utbildning inom Textil, Design och Mode, oavsett om man kommer från vårt närområde eller var man än bor i landet. Tyngdpunkten ligger på grundläggande sömnad och mönsterkonstruktion för att lära sig att laga, designa och skapa plagg och textilier efter egna idéer, hälsar Birgitta. Vi har bara behöriga textillärare till alla kurser och efter varje avslutad kurs ges ett intyg. Vi är mycket glada att nu kunna presentera Marie Scherp, utbildad textillärare med mångårig erfarenhet speciellt inom trikåsömnad.

Trikåsömnad är en typ av sömnadsteknik som används för att sy kläder och andra produkter med trikåtyg. Trikåtyg är mjukt och stretchigt och används ofta till plagg som t-shirts, leggings, underkläder och sportkläder.

Vid trikåsömnad används vanligtvis en overlockmaskin för att sy ihop tyget. Overlockmaskinen syr inte bara ihop tygstyckena, utan den skär även av överskottet av tygkanten och syr en snygg kant samtidigt. Detta ger en hållbar och elastisk söm som passar bra för trikåtyg.

Förutom overlockmaskinen kan även en vanlig symaskin användas vid trikåsömnad, särskilt för detaljer och dekorativa sömmar. Det kan vara nödvändigt att använda en speciell trikånål och en elastisk söm för att säkerställa att sömmen bibehåller sin stretchighet och inte bryts när plagget används eller tvättas.

Trikåsömnad kräver vanligtvis lite mer kunskap och skicklighet än att sy med vanligt bomullstyg, eftersom trikåtyg kan vara lite knepigt att hantera på grund av dess elastiska natur. Det kan vara viktigt att använda rätt tekniker och att provsy på liknande tyg innan du syr på det faktiska plagget.

Mer information och anmälan se https://textildesignskolan.se/calendar

 

Kontakt:
Birgitta Persson
info@textildesignskolan.com
070-968 99 79

Uppskattad sykurs i klädsömnad i Gästrikland.

Uppskattad sykurs i klädsömnad i Gästrikland.

Sveriges kanske bästa sykurser i klädsömnad hos Textildesignskolan i Storvik.

Sveriges kanske bästa sykurser i klädsömnad hos Textildesignskolan i Storvik.

Alla rättigheter reserverade Textil Design Skolan i Sandviken AB © 2023
Cookies | Sidkarta | Webb: Joe Formgren Reklam & GoWeb i Yodo CMS